RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Kačacia roládaZobraziť galériu

Kačacia roláda

Kačacia roláda s gaštanovou plnkou

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 150 minút


Kačka    2 kg
Anglická slanina 50 g
Gaštany 150 g
Žemle  5 ks
Cibuľa 100 g
Maslo   150 g
Vajce 2 ks
Mlieko 300 ml
Muškátový oriešok  štipka
Petržlen 50 g 
Soľ, korenie podľa chuti


Kačku vykostíme a rozložíme na krájaciu dosku kožou dole. Ľahko naklepeme, aby nám vznikol rovnomerný plat mäsa. Osolíme, okoreníme a na mäso položíme na plátky nakrájanú anglickú slaninu.

Jedlé gaštany narežeme na plochej strane plodu, ostrým nožom do kríža a necháme ich vo vriacej vode cca 10 minút povariť. Vodu scedíme a ešte horúce gaštany ošúpeme. Ošúpané gaštany nasekáme na hrubo.
 
Staršie žemle nakrájame na cca 1cm veľké kocky a dáme do misky. Pridáme na masle restovanú cibuľu, nasekané gaštany, nasekanú petržlenovú vňať, štipku muškátového orieška a soľ. Premiešame a všetko zvlhčíme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce. Zmes dôkladne premiešame v celistvnú plnku, v ktorej si ale kocky žemle stále držia svoj tvar.

Plnku rozložíme na pripravenú kačku, zabalíme ako roládu a upevníme povrázkom. Roládu vložíme do pekáča, osolíme, pridáme rascu a pečieme v rozohriatej rúre na 170°C cca 90 minút do mäkka.
Podáváme na peknom, zohriatom tanieri.

- Gaštany sa musia ošúpať horúce, po vychladnutí šupka opäť stvrdne.
- Aby bola plnka nadýchaná, zvlhčite žemle na plnku len mliekom a žĺtkami. Z bielka vyšľahajte sneh a nakoniec ľahko vmiešajte do už hotovej plnky. 
- Pri pečení rolády môžete vložiť pod mäso pre lepšiu chuť a vôňu nasekanú cibuľu a pár stoniek tymiánu. Kačku počas pečenia pravidelne zalievame výpekom.
- Ak sme si kúpili kačku s vnútornosťami, je dobré kačaciu pečeň nakrájať na kockiy a restovať spoločne s cibuľou do náplne. 

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >