RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Marinovaný steak z morčacích pŕs v kyslej smotane a čerstvých bylináchZobraziť galériu

Marinovaný steak z morčacích pŕs v kyslej smotane a čerstvých bylinách

Jednoduchý marinovaný steak z morčacích pŕs v kyslej smotane a čerstvých bylinách

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Morčacie prsia 1 kg
Kvalitná kyslá smotana 400 gr
Čerstvý tymián vetvička
Čerstvý rozmarín vetvička
Panenský olivový olej 1 dcl
Soľ, korenie podľa chuti


Morčacie prsia osušte, zbavte prebytočných blán a nakrájajte na medailóniky. Kyslú smotanu dajte do misy, pridajte soľ, korenie, polovicu množstva oleja a zamiešajte. Potom pridajte rozmarín a tymián, ktorý ale nesekajte a nechajte ho vcelku. Opatrne vmiešajte do kyslej smotany a nechajte pol hodiny odpočívať.

Po tejto dobe do marinády pridajte pripravené mäso. Nechajte v izbovej teplote 2 hodiny marinovať. Po 2 hodinách mäso vytiahnite, zbavte ho marinády. Na rozohriatom oleji grilujte mäso na panvici pri teplote 180°C, z každej strany 3 minúty.


Morčacie mäso podávame na pekný, predhriaty tanier. Servírujeme s klasickou prílohou.

- Morčacie mäso môžete nahradiť kuracím, žiadne iné sa do tejto marinády nehodí
- Miesto tymiánu a rozmarínu môžete použiť akékoľvek bylinky, ktoré máte radi
- Kyslú smotanu môžete nahradiť bielym jogurtom gréckeho typu

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >