RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Sviatočný šalát s gaštanmiZobraziť galériu

Sviatočný šalát s gaštanmi

Sviatočný šalát s gaštanmi

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 6 | Čas: 60 minút


Šalátové zemiaky 1 kg
Mrkva 200 g
Jedlé gaštany 300 g
Plnotučná horčica 1 až 2 lyžice
Med 1 lžička
Voda 200 nl
Ocot  
Cukor práškový  
Soľ  
Čerstvo namleté biele korenie  
Bio olivový olej 50 ml
Majonéza 1 lyžica
Trojaferbné korenie  

 

Gaštany umyjeme a starostlivo vysušíme. Každý gaštan ostrým nožom na vypuklejšej strane narežeme do kríža. Takto pripravené gaštany dáme do hrnca s vodou na 1 až 2 hodiny namáčať. Medzitým očistíme mrkvu, uvaríme do mäkka a nakrájame na plátky. Rúru predohrejeme na 215 °C. Gaštany zlejeme a rozložíme na plech narezaným krížikom nahor a pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút. 

Upečené gaštany olúpeme čo najskôr po vybratí z rúry. Aby to išlo lepšie, môžeme ich zabaliť do vlhkej kuchynskej utierky na 15 minút, aby sa mierne naparili. Očistené gaštany nakrájame na kocky. Šalátové zemiaky uvaríme v šupke, ešte teplé ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. V rajnici privedieme do varu 200 ml vody. Pridáme soľ, práškový cukor, ocot a čerstvo namleté korenie tak, aby vznikol výraznejší nálev. Vypneme oheň. Zmiešame plnotučnú horčicu s lyžičkou medu. Do zemiakov pridáme medovú horčicu, nakrájanú mrkvu a gaštany, prilejeme nálev, 60 ml čerstvo pompletým trojfarebným korením. Šalát podávame teplý alebo vlažný. 

 ---------- 

Šalát podávame teplý alebo vlažný.

 ---------- 

Môžeme použiť hotový nálev zo sterilizovaných uhoriek, dochutiť ho soľou a korením podľa chuti. Pre milovníkov chutí odporúčame pridať kajenské orenie a štipku údenej papriky. 


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >