RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Yü La’CZobraziť galériu

Yü La’C

Yü La’C nakládaná morská šťuka

Obtiažnosť: nízká | Porcie: 4 | Čas: 30 minut


Morská šťuka   600 g (filety)
Ústricová omáčka  100 ml
Rybia omáčka   20 ml
Sójová omáčka   40 ml
Červená kápia  400 g
Jarná cibuľka   2 ks
Vajcia    2 ks
Biele víno   100 ml
Solamyl    2 lyžice
Soľ, korenie  
Olej na vysmážanie  


Rybie filety očistíme, prípadne vyťaháme kostičky a dôkladne vysušíme utierkou. Nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do misky. Pridáme vajce, 1/2 rybie a ustricovej omáčky a solamyl. Spoločne premiešame a necháme odležať v chladničke.
 
Vo woku rozpálime olej, do ktorého vkladáme kúsky rýb a smažíme postupne do zlatista a potom vyberieme. Po usmažení zlejeme väčšiu časť oleja a do panvice vložíme očistenú a na kúsky nakrájanú kapiu a jarnú cibuľku na kolieska a spoločne orestujeme. Zalejeme vínom, necháme zľahka odvariť a pridáme zvyšok ustricovej a rybej omáčky a sójovú omáčku. Premiešame a pridáme usmaženú rybu. Všetko spoločne prehodíme a podľa potreby zahustíme solamylom rozmiešaným v studenej vode.
 
Na koniec pridáme štipku cukru.

Podávame na peknom, predhriatom tanieri.
- K tomuto pokrmu sa dobre hodí ako príloha uvarená jazmínová ryža alebo čínske sklenené rezance.
- Skvelú vôňu a chuť dodá tomuto pokrmu aj čerstvý nasekaný koriander pridaný do jedla tesne pred dokončením.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >