RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Zemiakové šiškyZobraziť galériu

Zemiakové šišky

Domáce zemiakové šišky

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 6 | Čas: 40 minút


Zemiaky múčne  600 g
Hrubá múka 300 g
Vajce   2 ks
Zemiakový škrob  1 lyžica
Soľ 1 lyžička


Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nastrúhame na strúhadle najemno.

Pridáme škrob, soľ, vajce, múku a vypracujeme cesto.

Na pomúčenom stole vyvaľkáme tenký dlhý valček, ktorý rozdelíme na niekoľko častí, a z takto rozdeleného cesta pripravujeme šišky. 

Šišky vkládáme do vriacej osolenej vody a varíme cca 8-10 minút.

Po vybratí z vody môžeme ihneď podávaťž.

- Šišky můžeme pred podávaním obaliť v na sucho a do zlata opraženej strúhanke. Sú krásne voňavé.
- Šišky, ktoré sme nespotrebovali hneď, je dobré ich premastiť olejom alebo sádlom, aby sa nám nezlepili. Takto pripravené ich môžeme aj zamraziť.
- Cesto na šišky by nemalo byť ani tuhé ani riedke, preto pridávajte múku postupne a pracujte rýchlo, protože cesto má tendenciu riednuť. 

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >