RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


CarveryZobraziť galériu

Carvery

Anglické pečeného mäso z kačky (Carvery)

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 90 minút


Kačacie stehná 1000 g
Červená cibuľa 250 g
Mrkva  250 g
Zeler  250 g
Paštrnák 150 g
Zemiaky 250 g
Morská soľ 50 g
Olivový olej 50 ml
Tymián 2 snietky
Cesnak  1 hlavička
Rasca 1 lyžička


Kačacie stehná (alebo lepšie celú kačicu) osolíme, posypeme rascou a dáme do pekáča na rošt do rúry piecť.
 
Mrkva, zeler, paštrnák a cibuľu očistíme a nakrájame na rovnomerné kúsky. Keď sú stehná upečená asi do polovice, vložíme do pekáča pod stehná nakrájanú zeleninu, pridáme na štvrtky nakrájané zemiaky, rozpolený cesnak a bylinky. Všetko vložíme späť do rúry a spoločne dopečieme do mäkka. Zelenina krásne zozlatne, obalí sa vo výpeku a získa úžasnú chuť.

Kačacie stehná podávame na peknom, predhriatom tanieri s opečenou zeleninu a zemiakmi. Zeleninu môžeme pre lepšiu chuť ešte pokvapkať olivovým olejom a pár kvapkami citrónovej šťavy.

- Zelenina aj mäso by sa mali dopiecť súčasne.
- Koreňovú zeleninu a zemiaky môžeme pred pečením povariť, bude potom rýchlejšie upečená.
- Týmto spôsobom môžeme piecť hovädzie, bravčové alebo jahňacie, ale kus mäsa musí byť v celku.
- Môžeme servírovať aj s mladým zeleným hráškom zľahka orestovaným na masle.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >