RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Baklažánové rolky s klobáskouZobraziť galériu

Baklažánové rolky s klobáskou

Baklažánové rolky s klobáskou

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 25 minút


Baklažán 1 ks
Klobásky na gril 1 balenie
Červená paprika 1 ks

 

Baklažán nakrájame na 8 tenkých pozdĺžnych plátkov, osolíme, okoreníme a necháme 30 minút odležať. Potom osušíme papierovou utierkou. Na priamom ohni grilujeme 10 minút. Zložíme plátky na pracovnú dosku a necháme ľahko vychladnúť. Potom do nich zabalíme klobásku s 2 prúžkami papriky a vrátime na gril. Opekáme ďalších 5 minút z oboch strán.

 ---------- 

Hotové rolky podávame teplé s horčicou alebo BBQ omáčkou, môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou alebo čerstvou bazalkou.

 ---------- 

Potenie baklažánu je technika predchádzajúca horknutiu chuti a tvrdnutiu baklažánu, ktoré by mohlo nasledovať po tepelnej úprave. Ide o rýchlu a nenáročnú akciu, ktorá vás pred samotným varením príliš nezdrží. Stačí baklažán umyť, nakrájať na kolieska či plátky (s odporúčanou šírkou cca 1 cm) a tieto kúsky z oboch strán osoliť. Potom necháme odležať (zhruba 20 min), pokiaľ sa baklažán neorosí – na povrchu sa objavia kvapky tekutiny. Potom stačí baklažán umyť vodou alebo zotrieť papierovým obrúskom, aby sa vypotená tekutina odstránila a ďalej pokračovať v príprave svojho jedla.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >