RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Bezlepkový chlebíčekZobraziť galériu

Bezlepkový chlebíček

Bezlepkový chlebíček s orechami a semiačkami

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 80 minút


Slnečnicové semienka 70 g
Tekvicové semienka 70 g
Lieskové oriešky 40 g
Mandle 40 g
Chia semienka 100 g
Psyllium 4 lyžice
Morská soľ 2 lyžičky
Javorový sirup 1 lyžica
Olivový olej 3 lyžice
Voda 350 ml


Všetky suché ingrediencie starostlivo premiešame v mise. Potom vmiešame javorový sirup, olej a vodu.
Spracujeme tuhšiu hmotu a necháme semienka nasiaknuť. Ak je cesto príliš tuhé a rozpadá sa, pridávame po lyžičkách vodu.
Povrch chleba uhladíme a necháme aspoň dve hodiny odpočinúť. Dobre pripravené cesto dobre drží var a nerozpadá sa.
Chlieb preložíme do chlebovej formy na pečenie a pečieme v rúre na 175°C cca 20 minút. Potom formu otočíme hore nohami a pečieme ďalších 30-40 min. Hotový chlieb krájame, až keď je úplne vychladnutý.

Podávame na peknom taniery, ako prílohu alebo samostatne
- Miesto olivového oleja môžeme použiť aj roztopené maslo ghee.
- 1/2 chia semienok môžeme nahradiť ľanovým semienkom.
- Hotové cesto môžeme nechať odpočívať aj cez noc.
- Chlieb môžeme aj zamraziť, ale je dobré ho pred tým nakrájať na plátky (lepšie sa potom odoberá)

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >