RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Zemiaky LouisianeZobraziť galériu

Zemiaky Louisiane

Jednoduchý a chutný spôsob úpravy zemiakov

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Zemiaky malé 1,5 kg
Cesnak 4 strúčiky
Syr s modrou plesňou 350 gr
Majonéza 200 gr
Jarná cibuľka 4 ks
Soľ, korenie podľa chuti


Zemiaky umyjeme a osušíme. Dáme na pekáč a upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C do mäkka. Doba pečenia je 40 minút, podľa výkonu vašej rúry.

Po upečení zemiaky vychladíme. Po vychladení pozdĺžne rozpolíme. Zemiaky mierne osolíme, okoreníme a opatrne zamiešame. Majonézu dáme do misky, pridáme nahrubo nastrúhaný syr, nahrubo nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky a rozotrený cesnak, spojíme. Túto hmotu pridáme k zemiakom a zľahka zamiešame.
 
Zemiaky podávame na tanieri alebo v hlbokej miske.

- Nepoužívajte veľké zemiaky, nie sú tak chutné.
- Klasický cesnak môžete v sezóne nahradiť medvedím cesnakom.
- Syr s modrou plesňou môžete nahradiť za syr so zelenou plesňou.
- Zemiaky dajte piecť do vyhriatej rúry.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >