RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Bravčová panenkaZobraziť galériu

Bravčová panenka

Zemiakové noky s bravčovou panenkou a horčicovou omáčkou

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Noky:  
Zemiaky múčne  600 g
Hrubá múka   300 g
Vajcia   2 ks
Zemiakový škrob  1 lyžica
Soľ 1 lyžička
   
Bravčová panenka  600 g
Cibuľa 1 ks
Olej    50 ml
Horčica dijonská  1 lyžička
Horčica hrubozrnná  1 lyžica
Horčica plnotučná  1 lyžica
Kečup    1 lyžica
Smotana   50 ml
Sójová omáčka   1 lyžička
Tymián    3 vetvičky
Soľ, korenie  


Zemiakové noky s bravčovou panenkou a horčicovou omáčkou
 
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nastrúhame na strúhadle na jemno. Pridáme škrob, soľ, vajce, múku a vypracujeme cesto. Na pomúčenom stole vyvaľkáme tenký dlhý valček, ktorý krájame nožom na malé noky.
 
Noky vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme cca 5-8 minút, kým nevyplávajú na povrch. Po vybratí z vody necháme odkvapkať a zľahka premastíme olejom.
 
Bravčovú panenku odblaníme a nakrájame na rezance. Cibuľu nakrájame najemno a tymián nasekáme. V miske si zmiešame všetky druhy horčice a kečup. Rozpálime si na panvici olej, a ľahko do sklovata opečieme cibuľu. Potom pridáme na rezance nakrájanú panenku, osolíme, okoreníme a opekáme mäso, kým nie je hotové (cca 5 minút) K hotovému mäsu pridáme zmes pripravenú z horčice a kečupu, tymián, sójovú omáčku a spoločne zarestujeme. Zjemníme smotanou, ľahko prevaríme a do hotovej zmesi vložíme uvarené halušky. Zľahka premiešame a môžeme servírovať do hlbokých tanierov.

Hotovú zmes môžeme ešte pri podávaní vylepšiť, niekoľkými hoblinami parmezánu a rukolou

- Do zmesi môžeme pred podávaním vmiešať aj nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >