RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Chlpaté knedlíkyZobraziť galériu

Chlpaté knedlíky

Chlpaté knedlíky s kapustou

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Zemiaky 800 g
Anglická slanina 200 g
Vajcia 2 ks
Olej 100 ml
Hladká múka 250 g
Kapusta kyslá 500 g
Soľ podľa chuti


Zemiaky ošúpte a nastrúhajte najemno na strúhadle alebo s pomocou robotov.
 
Zo strúhaných zemiakov na sitku dôkladne vyžmýkajte väčšinu tekutiny; tú nebudete potrebovať. Zemiaky vložte do misy, osoľte, rozklepnite k nim vajcia a premiešajte. Potom do hmoty postupne zapracujte toľko múky, aby vzniklo tuhé cesto, o niečo hustejšie ako na zemiakové placky.
 
Lyžicami namáčaných vo vode postupne tvarujeme šištičky, ktoré opatrne sadíme lyžicami do hrnca s mierne prebublávajúcou osolenou vodou. Knedličky potom budú jeden ako druhý. Až keď budú všetky knedlíky plávať, zvýšte pod hrncom plameň.
 
Na panvici orestujte na rezance nakrájanú anglickú slaninu, pridajte k nej knedle a spoločne opekajte do zlatista.
 
Podávame so studenou kyslou kapustou prípadne aj s do zlatista orestovanou cibuľkou.

Podávame na peknom, predhriatom tanieri.

- Kapustu môžeme pridať ku knedliam na panvicu a spoločne prehriať.
- Na všetky druhy zemiakových knedlí, zemiakové placky sú ideálne zemiaky varného typu BC a C.
- Opečené knedle sú výborné ako samostatné jedlo alebo ako príloha k pečeným mäsám.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >