RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Teplá čokoládová tortička s malinovým coullisZobraziť galériu

Teplá čokoládová tortička s malinovým coullis

Jednoduchá tortička s malinami

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 45 minút


Kvalitná horká čokoláda 200 g
Hladká múka 2 polievkové lyžice
Vajce 4 ks
Cukor krupica 150 g (na cesto)
Maslo 100 g
Maliny 200 g
Cukor krupica 80 g
Čerstvá mäta snietka


Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s maslom pomaly rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom pridajte múku, vajcia, cukor a dôkladne rozmiešajte v jednoliatu hmotu.

Zapekacie mištičky vymažte maslom a dôkladne vysypte cukrom. Dajte na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie.

Potom zapekacie mištičky naplňte zo 3/4 pripravenou čokoládovou zmesou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C 8-12 minút. Dĺžka pečenia závisí na výkone vášho spotrebiča, a tiež na tom, ako chcete mať tekutý vnútro čokolády.

Maliny, cukor, nasypeme do rajnice a privedieme k varu. Krátko prevaríme, dáme do mixéru a rozmixujeme. Po rozmixovaní cez jemné sitko prepasírujeme.

Ozdobíme čerstvou mätou a práškovým cukrom


- Vajcia musia mať izbovú teplotu.
- V sezóne použite čerstvé maliny. V zime mrazené.
- Maliny môžete nahradiť jahodami.
- Používajte kvalitnú hladkú múku a to je babičkina voľba.
- Pred podávaním, tortičku rozkrojte, aby čokoláda vytiekla na tanier


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

CARMEN LT5006 CARMEN
LT5006

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >