V miske rozšľaháme žĺtok, cukor a lyžicu vody. Múku zmiešame so soľou, pridáme na kocky nakrájané maslo a pomocou prstov spracujeme posýpku, do ktorej primiešame žĺtkovou zmes, a spracujeme hladké cesto. Keby cesto nedržalo pohromade, pridáme po troškách studenú vodu.
Rúru predhrejeme na 180° a koláčovú formu vymastíme maslom. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme do formy a vytvarujeme do okrajov. Dno poprepichujeme vidličkou.
Prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme a pečieme v rúre cca.8-10min. Zložíme papier a necháme ešte tak 5min. dopiecť.
Na panvici necháme rozpustiť cukor do hladka a karamelizujeme do orieškovo hnedé farby. Stiahneme z ohňa, necháme zľahka vychladnúť a prilievame horúcu smotanu a spoločne premiešame. Karamel nalejeme na ľahko vychladnutý upečený korpus a necháme vychladnúť.
Medzitým si premiešame mlieko s vajciami a cukrom. Zvaríme smotanu, nalámeme do nej čokoládu, necháme rozpustiť a vymiešame do hladka. Po vychladnutí pridáme vyšľahané vajce a štipku soli. Takto pripravenú čokoládovú penu opatrne nalejeme na karamel a pečieme na 180° asi 30 minút.
Po vybratí necháme koláč najlepšie cez noc vychladnúť.
- Do koláčovej formy pod korpus pridáme papier na pečenie, aby išlo cesto lepšie vybrať.
- Na čokoláde je dobré nešetriť a kúpiť naozaj kvalitnú horkú čokoládu.
- Papier na pečenie pod korpusom je dobré potrieť ešte maslom.
- Cesto korpusu sa prepichne vidličkou preto, aby mal vzduch kade utiecť a korpus nepopraskal.