Zobraziť galériu
Conchiglioni plněné sýrem
Conchiglioni plněné sýrem, cuketou a mátou
Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 45 minút
Cestovinové lastury (conchiglioni rigati) |
250 g |
Cibuľa |
1ks |
Cuketa |
2 ks |
Cesnak (bez výhonkov) |
2 strúčiky |
Čerstvá mäta |
8 zväzkov |
Čerstvý taliansky syr ricotta |
300 g |
Strúhaný parmezán |
100g |
Olivový olej |
|
Soľ |
|
Čersvé mleté korenie |
Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, umyté cukety najemno nastrúhame. Na 2 lyžiciach rozpáleného oleja opražíme na pánvici cibuľu, pridáme cuketu a 10 minut restujeme na miernom ohni. Cuketu v panvici osolíme, okoreníme a ochutíme rozmačkaným cesnakom.
Medzitým umyjeme a osušíme polovicu zväzkov mäty, lístky natrháme a najemno nasekáme otrháme a najemno nasekáme, zvyšné zväzly odložíme na ozdobenie. Panvicu odstavíme z ohňa a do zmesi primiešame nasekanú mätu.
Cěstoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody do polomäkka ("al dente"), postupujeme podľa návodu na balení. Polovicu syra ricotta roztlačíme vidličkou, primiešame do cuketovej zmesi a tou potom naplníme uvarené lastúry.
Lastúry ukladáme jednu vedľa druhej do tukom vymazanej zapekacej misy, povrch posypeme zvyšnou roztlačenou ricottou a prekryjeme alobalom. Plnené lastúry pečieme 20 minút v rúre predohriatej na 180°C. Potom sejmeme alobal, povrch posypeme parmazánom a všetko ešte krátko zapečieme.
Cestoviny ozdobíme zvyšnými lístkami mäty a podávame horúce.
- Protože plnenie cestovín je pomerne pracné, odporúčame zvoliť čo najväčšie tvary, lastúrky nie sú podmienkou.
- Kto vôbec nechce strácať čas plnením jednotlivých kúskov, ten jednoducho uvarené cestoviny premieša s náplňou a všetko spoločně zapečieme podľa uvedeného postupu - chut` se nezmění, len výsledok bude menej efektívny.
Vytlačiť recept