RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Cous-cous so sušeným ovocím, plátkovanými mandľami a žltým kariZobraziť galériu

Cous-cous so sušeným ovocím, plátkovanými mandľami a žltým kari

Jednoduchý Cous-Cous so sušeným ovocím

Obtiažnosť: velmi nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Cous-Cous 480 gr
Panenský olivový olej 1 dcl
Sušené brusnice 80 gr
Sušené slivky 80 gr
Hrozienka 80 gr
Plátkované mandle 80 gr
Žlté kari 2 kávové lyžice
Voda    1,3 l (závisí na kvalite Cous-Cousu)
Čerstvý koriander ½ zväzku
Rímsky kmín 1 kávová lyžica
Med 2 polievkové lyžice
Šťava z citrónu 1 ks
Soľ, korenie podľa chuti


Cous-cous vsypte do väčšej rajnice, zalejte vriacou vodou, vmiešajte soľ a nechajte pod pokrievkou odpočívať, kým sa tekutina nevstrebe. Potom ho vidličkou premiešajte.

Na panvici rozohrejte olej, pridajte na menšie kúsky nakrájané sušené ovocie, mandle a nechajte skaramelizovať (4 minúty). Potom pridajte kari, rímsky kmín a nechajte 2 minúty orestovať. Túto zmes pridajte do Cous-cousu a opatrne vmiešajte. Dochutíme soľou, korením, nahrubo nasekaným koriandrom, šťavou z citróna a medom.

Cous-cous podávame na peknom, predhriatom tanieri.


- Miesto sypkého kari môžete použiť kari pastu. Pozor je pálivá.
- Dôležité je nepoužívať čerstvé ovocie.
- Ak máte radi červenú cibuľu, môžete ju tiež použiť.
- Mandle môžete zameniť za nahrubo nasekané pistácie

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >