RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Creme bruléeZobraziť galériu

Creme brulée

Creme brulée

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 10 | Čas: 60 minút


Smotana 30%  750 ml
Mlieko 250 ml
Cukor krupicový  200 g
Žĺtky   240 g
Vanilkový lusk  1 ks
Trstinový cukor  150 g


Smotanu zmiešame v hrnci s mliekom a cukrom. Vanilkový lusk rozrežeme pozdĺžne a vyškrabneme obsah lusku do smotany a nakoniec do nej vložíme aj samotný lusk. Zahrejeme na sporáku na 80 °C, dôkladne premiešame a stiahneme s plameňa. Smotanu necháme ešte aspoň 15 minút vychladnúť.
 
Vaječné žĺtky oddelíme od bielkov a dôkladne vyšľaháme. Zo smotany vylovíme vanilkový lusk a pozvoľna vmiešame vyšľahané vajcia. Takto pripravenú zmes lejeme do porcelánových formičiek. Formičky naskladáme do pekáča, na dno ktorého sme naliali vodu, aby boli formičky aspoň z polovice potopené. Pečieme v rúre na 130 °C cca 35 minút. Hotové košíčky s creme brulée vyberieme z pekáča a necháme vychladiť.
 
Pred podávaním posypeme povrch trstinovým cukrom a skaramelizujeme cukrárskou taviacou pištoľou alebo vložíme pod poriadne rozpálený gril.
- Ak nemáte vanilkový lusk, nahraďte ho dvoma balíčkami vanilkového cukru.
- Smotana s mliekom sa pri ohrievaní nesmie variť!!!
- Ak sa vám nezdá krém dosť tuhý, ľahko ním zatraste a prípadne ho nechajte v rúre o niečo dlhšie.
- Pri servírovaní ozdobte napr. mätou a jahodami.
 

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

LAIT LT1068 LAIT
LT1068
BAMBOO LT9018 BAMBOO
LT9018
BAMBOO LT9020 BAMBOO
LT9020

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >