RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pliecko z daniela so smotanovou omáčkouZobraziť galériu

Pliecko z daniela so smotanovou omáčkou

Chutné zverinové rolované pliecko so smotanovou omáčkou

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 120 minút



Pliecko z daniela (stehno) 800 g
Mrkva, petržlen, zeler všetko po 150 g
Cibuľa veľká 2 ks
Červené víno suché 0,3 litra
Jablčný ocot 1 dcl
Horčica plnotučná 3 polievkové lyžice
Divoké korenie 5 g
Tymián 3 snietky
Olej 0,5 dcl
Maslo 120 g
Cukor 2 polievkové lyžice
Jalovec 10 guličiek
Mlieko 0,5 l
Hladká múka 100 g
Smotana 31% 5 cl
Vývar 1 l
Slanina 80 g
Soľ, korenie podľa chuti
Citrón 1 ks

Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme. Koreňovú zeleninu nakrájame na rezance alebo nastrúhame a restujeme na oleji dozlatista, potom pridáme cibuľu a restujeme spoločne do hneda. Pridáme horčicu, dôkladne zarestujeme, zastrekneme vínom a octom a necháme zavariť. Potom zalejeme vývarom, pridáme korenie a čerstvé bylinky a necháme variť.

Pliecko z daniela rozložíme a prípadne pokrájame na tenší plát, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a pridáme natrhaný čerstvý tymián. Na mäso poukladáme na tenké plátky nakrájanú anglickú slaninu a zavinieme ako roládu. Zviažeme špagátom, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici, aby sa nám mäso zatiahlo. Opečené mäso vložíme do základu a dusíme do mäkka.

Mäkké mäso vyberieme, základ zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku, dochutíme soľou, cukrom a prípadne octom. Zjemníme smotanou a maslom a cez sitko prepasírujeme, aby sme do omáčky dostali aj rozvarenú zeleninu. Do hotovej omáčky primiešame nastrúhanú citrónovú kôru, roztavenú, na kocky nakrájanú slaninu. Nakoniec ešte spoločne prevaríme.

Podáváme na peknom, predhriatom taniery.

- Na roládu môžeme použiť aj mäso z krku. Je viac prerastené a voňavejšie.
- Mäso nemusí byť len z daniela ale aj z jeleňa alebo srnčie.
- Do rolády môžeme tiež zabaliť hranolky koreňovej zeleniny, mäso má na reze krásnu mozaiku.
- Spolu s tymiánom môžete pridať aj rozmarín, omáčka je potom voňavejšia.
- Miesto jablčného octu môžete použiť aj ocot obyčajný.
- Omáčku môžete miesto pasírovania aj rozmixovať, ale v tomto prípade sa pokúste vyloviť z omáčky všetky koreniny.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >