RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


GazpatchoZobraziť galériu

Gazpatcho

Studené paradajkové gazpatcho

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Paradajky 500 g
Olivový olej 30 ml
Soľ, korenie podľa chuti
Vývar (zeleninový) 650 ml
Cibuľa 100 g
Šalátová uhorka 1 ks
Cesnek 50 g
Parmezán 50 g
Worcester podľa chuti
Tabasco podľa chuti
Vinný ocot podľa chuti
Čerstvá bazalka niekoľko lístkov


Paradajky sparíme horúcou vodou, schladíme a ošúpeme. Vložíme ich do mixéra a dôkladne rozmixujeme.
 
Pridáme prelisovaný cesnak, jemne pokrájanú cibuľu, ošúpanú a zrniečok zbavenú šalátovú uhorku a znovu rozmixujeme dohladka.
 
Prilejeme studený vývar, ocot, olivový olej a dochutíme tabascom, worcestrom, korením a soľou. Znovu premixujeme, nalejeme do vhodnej nádoby a najmenej na 2 hodiny uložíme do chladničky.

Podávame posypané hoblinkami parmezánu s opečenou bagetkou a zdobíme lístkami bazalky.

- Miesto vývaru môžeme samozrejme použiť vodu, ale nie je to ono.
- Do polievky môžeme pridať aj opečenú a šupky zbavenú červenú kapiu.
- Dochutiť môžeme aj štipkou cukru.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >