RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Gordon blue/plnený kurací rezeň so šunkou a syrom vyprážaný v trojobaleZobraziť galériu

Gordon blue/plnený kurací rezeň so šunkou a syrom vyprážaný v trojobale

Klasické chutné Gordon blue

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 50 minút


Kuracie prsia 800 g 
Plátkovaný ementál 200 g
Kvalitná bravčová šunka 200 g
Vajcia 3 ks
Hladká múka na obalenie
Strúhanka jemná na obalenie
Soľ, korenie podľa chuti
Citrón     1 ks
Olej na smaženie 3 dcl


Kuracie prsia očistíme, osušíme a rozkrojíme ostrým nožom tak, aby nám vznikla kapsa. Pomocou paličky na mäso rozklepte na plát. Mäso osolíme, okoreníme a na jednu polovicu položíme šunku a na šunku syr. Druhou polovicou mäsa šunku a syr preklopíme a pomocou paličky na mäso sklepneme.

Naplnenú kapsu - mäso postupne obalíme v múke, v rozšľahaných vajciach so soľou a na záver v jemnej strúhanke - trojobal. Na panvicu nalejeme olej vhodný na vyprážanie, rozohrejeme a opatrne do neho obalené mäso položíme. Smažíme pomaly, aby sa mäso vyprážaním prepieklo.

Po vypražení mäso vyberieme na pijavý papierový obrúsok a tým ho zbavíme prebytočného tuku. K usmaženému mäsu podávame rez citróna.

Gordon blue podáváme na peknom, predhriatom tanieri. Servírujeme s klasickou prílohou.


- Ementál môžete nahradiť GOUDOU alebo tučným eidamom.
- Bravčovú šunku môžete nahradiť šunkou morčacou.
- Vhodný olej na vyprážanie je repkový olej, má vysoký bod pálenia - prepaľovania.
- Obalené mäso nepečte v rúre.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >