RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Grilovaná polenta s parmezánom a treným cesnakomZobraziť galériu

Grilovaná polenta s parmezánom a treným cesnakom

Snadná polenta s parmazánem a třeným česnekem

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Instantná polenta 400 g
Voda 1,5 litra
Soľ 1 polievková lyžica
Parmezán 80 g
Panenský olivový olej 1 dcl
Cesnak 3 strúčiky
Maslo 50 g

Do kastróliku nalejeme vodu, pridáme soľ a pomaly prisypávame instantnú polentu. Pomocou varešky polentu na miernom ohni 20 minút odpaľujeme - miešame, kým nie je polenta mäkká.

Po 20 minútach stiahneme z ohňa, pridáme maslo, olivový olej, pretlačený cesnak a nahrubo nastrúhaný parmezán. Spojíme v jednoliatu hmotu. Polentu dáme na plech a rozprestrieme ju po celej dĺžke. Výška polenty by mala byť 4 centimetre.

Po vychladnutí nakrájame na nami zvolené tvary, ktoré opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom.
Polentu podávame na peknom, predhriata tanieri. Môžeme ozdobiť hoblinkami parmezánu.

- Parmezán môžeme nahradiť gorgonzolou, pecorinom, vyzretým ementálom.
- Ak vám cesnak nerobí dobre, vynechajte ho.
- Do polenty nedávajte mlieko a smotanu, po dvoch dňoch začne polenta šednúť.
- Ak kúpite polentu tvrdú, doba miešania sa zvýši z 20 na 40 minút.
- Množstvo vody záleží na kvalite a hrubosti polenty.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >