RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Grilované kapsy z vykosteného diviačieho stehna plnené pórom a brusnicamiZobraziť galériu

Grilované kapsy z vykosteného diviačieho stehna plnené pórom a brusnicami

Jednoduché plnené a grilované kapsy

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 45 minút


Očistené diviačie stehno 800 gr
Brusnicový kompot 4 polievkové lyžice
Šalvia 8 lístkov
Pór, biela časť 1 ks
Soľ, korenie podľa chuti
Olej 7 cl

Z diviačieho stehna si nakrájame štyri tenké plátky, ktoré pomocou paličky na mäso rozklepte. Konce mäsa rozklepte viac. Mäso osolíme, okoreníme a do stredu mäsa položíme šalviu, brusnicový kompót a na veľmi tenké rezančeky nakrájanú bielu časť póru.

Mäso prehneme tak, aby nám vznikla kapsa. Spoje mäsa paličkou spojíme dohromady. Na panvici rozohrejeme olej na 190 až 200 stupňov. Po oboch stranách opečieme asi 3 a 3 minúty. Mäso dopekáme na rošte, vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 4 minúty.
 
Grilované kapsy podávame na peknom, predhriatom tanieri.

- brusnicový kompót môžeme nahradiť čerstvými brusnicami, pozor, ale sú trpké
- kapsy môžeme grilovať na bravčovej, kačacej alebo husacej masti
- kapsy môžeme pripravovať na grilovacej panvici
- kapsy nepečte sprudka nad 200 stupňov, mäso by bolo húževnaté, tvrdé, suché

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

CARMEN LT5001 CARMEN
LT5001

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >