RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Grilované obrátené kuracie stehienka plnené mletým mäsomZobraziť galériu

Grilované obrátené kuracie stehienka plnené mletým mäsom

Kuracie stehienka na párty, trochu inak.

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 50 minút


Spodné kuracie stehienka 12 ks
Bravčové plece 600 gr
Žĺtky 4 ks
Cesnak 4 strúčiky
Saturajka ½ moka lyžice
Dijonská horčica 1 polievková lyžica
Soľ, korenie podľa chuti

Kuracie stehienka zbavíme chĺpkov, osušíme.Pri spodnom kĺbe stehna oddelíme ostrým nožom mäso od kĺbu. Pri vrchnom kĺbe iba odrežeme kožu od kosti. Takto uvoľnené mäso s kožou pomocou ukazováka a prostredníka pretiahneme cez väčší kĺb. Vznikne nám vrecko.

Mleté mäso dáme do misky, pridáme žĺtky, rozotrený cesnak, saturejku, dijónskou horčicu a podľa chuti osolíme, okoreníme. Spojíme opatrne v jednoliatu hmotu. Touto hmotou naplníme vzniknutou kapsu. Grilujeme na olivovom oleji po všetkých stranách celkom 20 minút
Kuracie kosti môžeme zabaliť do alobalu a môžeme pomaly okusovať počas záhradnej párty.

- Doba grilovania mäsa závisí na výkone vášho grile
- Náplň do vrecka môžete použiť tiež kuracie, kacacie alebo teľacie
- Nedávajte do mletého mäsa bielky, mäso bude po ugrilovaní tuhé a húževnaté

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >