RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Grilované plnené šampiňónyZobraziť galériu

Grilované plnené šampiňóny

Grilované plnené šampiňóny na zmesi trhaných šalátov

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Šampiňóny stredné 800 g
Jarná cibuľka 2 ks
Cesnak 2 strúčiky
Olej olivový 50 ml
Lučina 200 g
Pažitka 50 g
Oregáno 2 snietky
Šaláty (rosso, biondo, frisé, čakanka,) 1000 g
Rukola 50 g
Parmezán 50 g
Soľ, korenie, kmín podľa chuti
Balzamikový ocot podľa chuti


Šampiňóny opláchneme, olúpeme a ulomíme nožičky. Nožičky nakrájame na malé kúsky.
 
Jarnú cibuľku a cesnak nakrájame na kúsky a restujeme na olivovom oleji, pridáme nakrájané nožičky šampiňónov, ochutíme drveným kmínom a spoločne ešte chvíľu restujeme.
Zmes necháme zľahka vychladnúť a pridáme lučinu, nasekanú pažítku a oregano (najlepšie čerstvé). Osolíme, okoreníme a spoločne premiešame.
 
Takto pripravenou zmesou plníme pripravené šampiňóny a kladieme na plech alebo panvicu. Pečieme v rúre predhriatej na 200°C cca 20 minút.
 
Šampiňóny servírujeme na zmesi trhaných šalátov ochutených olivovým olejom, balzamikovým octom a štipkou soli. Navrch posypeme šampiňóny strúhaným parmezánom.

Zdobíme čerstvými bylinkami.

- Zmes šalátov si môžete urobiť podľa vlastnej fantázie a chuti.
- Dochutiť môžete napríklad len citrónovou šťavou a olivovým olejom.
- Ak nemáte čerstvé oregano samozrejme že pridajte sušené.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >