RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Grilované vegánske Zobraziť galériu

Grilované vegánske "rebierka"

Grilované vegánske "rebierka"

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Olivový olej 50 ml
Paradajkový pretlak 200 ml
Javorový sirup 50 ml
Sójová omáčka 1 lyžička
Údená mletá paprika 1 lyžička
Jablčný ocot 5 polievkových lyžíc
Voda 50 ml
Mletý cesnak 1 lyžička
Mletá cibuľa 1 lyžička
Soľ  
Korenie  
Údený bio tempeh 450 g
Jarná cibuľka 2 ks

 

Do hrnca dáme 50 ml olivového oleja, 200 ml paradajkového pretlaku, lyžicu javorového sirupu, lyžičku sójovej omáčky, lyžičku údenej mletej papriky, 5 lyžíc jablčného octu, 50 ml vody, lyžičku mletého cesnaku a cibule. Všetko zmiešame a pomaly privedieme do varu, aby sa omáčka spojila. Potom odstavíme z ohňa. Nakoniec osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme vychladnúť a prelejeme do uzatvárateľného pohára. Nakrájame 450 g údeného tempehu na pol centimetra široké plátky. Vyskladáme ich na plech a potrieme z oboch strán pripravenou BBQ omáčkou a necháme hodinu marinovať. Potom na rozpálenej grilovacej panvici opečieme tempeh z každej strany asi 2 minúty. Umyjeme 2 jarné cibuľky a nakrájame ich nadrobno.

 ---------- 

Grilovaný tempeh preložíme na lopárik, pokvapkáme BBQ omáčkou a ozdobíme čerstvou cibuľkou.

 ---------- 

Namiesto tempeha môžeme použiť údené tofu. "Rebierka" môžeme pripraviť na všetkých tipoch grilov.
 


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >