RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Grilovaný filet z amuraZobraziť galériu

Grilovaný filet z amura

Grilovaný filet z amura s červenou repou, cesnakom a tymiánom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 80 minút


Amur 800 g
Červená repa 800 g (cca 4 stredné kusy)
Olej olivový 1 dcl
Cesnak 100 g
Tymián snietka
Soľ, korenie podľa chuti
Červená cibuľa 200 g
Citrón 1 ks
Med 1 polievková lyžica


Červenú repu dôkladne opláchneme a kefkou zbavíme nečistoty. Jednotlivé repy zabalíme po jednej do alobalu, pridáme olivový olej, hrubú morskú soľ, vetvičku tymianu a pečieme v predhriatej rúre asi tak 3/4 hodiny do mäkka. Upečenú repu vyberieme z alobalu, necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na kúsky.
 
Na olivovom oleji orestujeme nakrájaný cesnak, na mesiačiky nakrájanú červenú cibuľu, pridáme natrhaný tymián a červenú repu. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme medom. Spoločne orestujeme a podávame ako prílohu k opečenej rybe.
 
Filet Amura potrieme olivovým olejom, okoreníme farebným korením z mlynčeka, ľahko pokvapkáme citrónovou šťavou a pečieme na panvici z každej strany cca 3-4 minúty. Hotovú rybu servírujeme položenú na restovanej repe a osolíme až na tanieri.

Amura podávame na peknom, predhriatom tanieri.


- Takto môžeme pripravovať aj iné ryby napr. tolstolobika, tresku alebo zubáča
- Červenú repu môžeme taktiež uvariť vo vode, ale stráca tým veľa živín a vitamínov.
- Repu pri restovaní na panvici môžeme trochu zastreknúť balsamikovým octom.
- Ak sme repu pred tepelnou úpravou dôkladne umyli, nemusíme ju ani lúpať, iba odkrojiť konce.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

STONE LT3046 STONE
LT3046
CARMEN LT5006 CARMEN
LT5006

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >