RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Grilovaný zubáč na ančovičkovom masleZobraziť galériu

Grilovaný zubáč na ančovičkovom masle

Grilovaný zubáč trochu inak

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 45 minút


Zubáč filet 800 g
Maslo 125 g
Ančovičky 6 filetiek
Cesnak 1 strúčik
Čerstvý tymián snietka
Veľkolistý petržlen snietka
Olivový olej 6 dcl
Korenie, soľ z mlynčeka podľa chuti


Zubáča umyjeme pod tečúcou vodou a pomocou papierového obrúska ho dôkladne osušíme. Filety nakrájame tak, aby sa jedna porcia skladala z dvoch kusov, ktoré osolíme len na strane kože. Na panvici rozohrejeme olivový olej a rybu na strane kože chrumkava opečieme. Doba opekania je 8 minút. Panvicu stiahneme z ohňa, rybu otočíme a na opečenú kožu položíme 2 centimetrový plátok ančovičkového masla s cesnakom a tymianom. Na panvici necháme ďalšie 3 minúty.

Zmäknuté maslo dáme do misky, pridáme nadrobno nasekané ančovičky a tymian. Pridáme pretlačený cesnak a spojíme. Takto pripravené maslo nanesieme na potravinársku fóliu. Fóliu cez maslo opakovane prehneme a vytvoríme 4 centimetrový valček. Takto pripravené ančovičkové maslo dáme stuhnúť do chladničky.
Zubáča podávame na peknom, predhriatom tanieri.

- Takto môžete pripraviť ktorúkoľvek sladkovodnú alebo morskú rybu.
- Ak vám cesnak nerobí dobre, vynechajte ho.
- Čerstvý tymián môžete nahradiť za čerstvý estragón, šalviu alebo veľkolistý petržlen.
- Nesťahujte zubáča z kože, ryba bude suchá, húževnatá a pripravujete sa o potrebné živiny.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >