RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Grilovaný pleskáčZobraziť galériu

Grilovaný pleskáč

Grilovaný pleskáč marinovaný v provensálskych bylinkách 

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 45 minút


Celý vypitvaný pleskáč 2 až 4 kusy
Olivový olej  
Provensálske korenie 3 lyžice
Hrubo drvené čerstvé čierne korenie  
Bio citróny 2 ks
Hrubá morská soľ  
Zelenina na gril ako príloha  

 

Vypitvané ryby dobre umyjeme a osušíme. Brušnú dutinu osolíme a vysypeme lyžičkou korenia. Šikmo od chrbtice urobíme ostrým nožom po oboch stranách niekoľko zárezov a do každého zasunieme plátok citróna. Zostávajúce korenie premiešame s olejom, zmesou potrieme pripravené ryby, posypeme korením a necháme v chlade niekoľko hodín odležať. Pred grilovaním necháme odkvapkať prebytočný olej. Grilujeme sprudka na rozpálenom grile na mriežke potretej olejom alebo na grilovacej panvici po oboch stranách. Potom dopekáme na miernejšom ohni, celkom asi 15 až 20 minút. V priebehu grilovania rybu potierame zostávajúcou marinádou. Ku koncu dáme na gril zeleninu alebo zeleninové špízy.
 

 ---------- 

Rybu podávame ihneď po grilovaní s citrónom, grilovanou zeleninou a pikantnou paradajkovou omáčkou.
 

 ---------- 

Pred grilovaním ryby necháme odkvapkať prebytočný olej. Grilujeme sprudka na rozpálenom grile na mriežke potretej olejom alebo na grilovacej panvici po oboch stranách. Potom dopekáme na miernejšom ohni, celkom asi 15 až 20 minút.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >