RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Grilovaný šťavnatý steakZobraziť galériu

Grilovaný šťavnatý steak

Grilovaný šťavnatý steak na špargľovom lôžku

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Zelená špargľa 150 g
Biela špargľa 150 g
Soľ  
Olivový olej 20 ml
Cherry paradajky 200 g
Korenie  
Cesnak 1 strúčik
Citrón 0,5
Hovädzí steak 4 steaky
Maslo 4 lyžičky

 

Očistíme 150 g zelenej aj bielej špargle, odkrojíme drevnaté konce. Bielu špargľu ešte olúpeme. Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu a vložíme do nej bielu špargľu. Varíme 5 minút, potom pridáme zelenú špargľu a varíme ďalšie 2 minúty, scedíme a zelenú špargľu ochladíme v mise s ľadovou vodou. Vyberieme ju a osušíme papierovou utierkou. Pokvapkáme zelenú a bielu špargľu olejom a orestujeme v rozohriatej grilovacej panvici. Po chvíli pridáme 200 g cherry paradajok, soľ, korenie a ošúpaný cesnak nasekaný na plátky. Grilovanú zeleninu pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Steaky osušíme kuchynským papierom a premasírujeme s kvapkou oleja. V rozohriatej grilovacej panvici vhodnej aj do rúry orestujeme pripravené mäso z každej strany 1 až 2 minúty. Každý steak osolíme, položíme lyžičku masla a vetvičku tymianu. Takto pripravené steaky pečieme v predhriatej rúre na 160 °C 6 až 8 minút. Potom vyberieme z rúry, okoreníme čerstvo zomletým korením a necháme prikryté alobalom 10 minút odpočívať. Tieto dokonalé steaky nakrájame na plátky a podávame s pripravenou zeleninou. Ozdobíme čerstvým tymianom a servírujeme.

 ---------- 

Steaky nakrájame na plátky a podávame s pripravenou zeleninou. Ozdobíme čerstvým tymianom a servírujeme.

 ---------- 

Mäso si vyberte minimálne 20 až 30 minút, optimálne však hodinu, pred grilovaním z chladničky a nechajte ho pri izbovej teplote tzv. temperovať. Tento krok pomôže vyrovnať vnútornú teplotu mäsa. Pri následnom grilovaní je prestup teploty do jadra steaku plynulejší a bude jednoduchšie dosiahnuť vami požadovaný stupeň prepečenia.
 


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >