RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Hovädzie fajitas na grileZobraziť galériu

Hovädzie fajitas na grile

Hovädzie fajitas na grile s paprikami a fazuľovou pastou. 

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 45 minut


čerstvý koriander 2 hrste
olivový olej 160 ml
červená fazuľa sterilizovaná 425 g
červené chilli papričky & jalapeño 2 ks
čerstvá pažitka 1 hrsť
paradajky 5 ks
kyslá smotana k podávaniu  
chilli vločky 2 lyžičky
tortilly 8 ks
papriky mix trikolóra 3 ks
mletá rímska rasca 1 lyžička
trstinový cukor 1,5 lyžice
hovädzí steak 600 g
limetka 6 ks
soľ  
korenie  
červená cibuľa 2 ks
cesnak 3 strúčiky

 

Zmiešame 150 ml oleje, šťavu z 3 limet, 1 hrsť koriandrových lístkov, rozomletý cesnak, chilli vločky, rímsku rascu, cukor, soľ a korenie. Premiešame a polovicu marinády odlejem do inej nádoby. Do zvyšku naložíme mäso a necháme odležať (najlepšie cez noc).

Fazule zlejeme z pohára, nasypeme do misy, prilejeme šťavu z 1 limety, pridáme 2 lyžice oleja a vsypeme soľ a korenie.  Rozmixujeme na hladkú pastu a odložíme bokom. 

Do šalátu rozpolíme paradajky a odstraníme dužinu s jadierkami, které môžeme zamraziť, aby sme ich nemuseli vyhazovať, a neskôr ich spotrebovali na prípravu polievky alebo paradajkovej omáčky. Červenú cibuľu nakrájame najemno a papričky jalapeño na kocky. V miske premiešame s paradajkami, limetkovou šťavou, olivovým olejem, soľou, korením a koriandrom.

Hovädzí steak grilujeme na prudkom plameni podľa požadovaného stupňa prepečenia 2,5 – 4,5 minúty z každej strany. Vyberieme, zakryjeme alobalom a necháme znovu odpočívat.

Na rezance nakrájané papriky s cibuľou premiešame so 4 lyžicami marinády a grilujeme na alobalovej tácke na gril 10 minút.

Steak nakrájame na plátky, posypeme nasekaným koriandrom, chilli papričkou a pažitkou.

 

 ---------- 

Fajitas podávame s kúskom limety, zohriatými tortillami, upečenými paprikami, fazouľovou pastou, paradajkovým salátom, kyslou smotanou a zvyškom marinády.

 ---------- 

Mäso na mexický Fajitas necháme marinovať nejmenej 2 hodiny, najlepšie cez noc v chladničke.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >