RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Hruškový koláčZobraziť galériu

Hruškový koláč

Francúzsky hruškový koláč

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 8 | Čas: 60 minút


Hrušky    500 g 
Hladká múka   100 g
Cukor múčka   150 g
Maslo    150 g
Soľ   štipka
Prášok do pečiva  1 vrecko
Vajcia   2 ks


Rúru predhrejeme na 180° a koláčovú formu vymastíme maslom. Na dno formy poukladáme olúpané, jadrovníkov zbavené a na osminky nakrájané hrušky.
 
Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme pripravenú múku a vymiešame cesto. Pridáme rozpustené maslo a ešte raz vymiešame.
 
Takto pripravené cesto nalejeme na poskladané hrušky a pečieme v predhriatej rúre približne 40 minút až je koláč zlatistý.
 
Po vychladnutí koláč obrátime a vyklopíme z formy. Pocukrujeme a môžeme podávať.

Podávame na peknom tanieri za tepla aj za studena.

- Hrušky pre tento recept môžeme bez problémov nahradiť iným ovocím, napr. jablkami alebo marhuľami.
- Do pripraveného cesta môžeme pokojne vmiešať hrsť nasekaných mandlí.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >