RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Jablčný cupcakeZobraziť galériu

Jablčný cupcake

Jablčný cupcake

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Vajcia 2 ks
Hladká múka 200 g
Prášok do pečiva 1 ks
Cukor krystal 150 g
Cukor múčka 100 g
Maslo (studené) 200 g
Mlieko 100 ml
Jablko zelené 1 ks


Na panvičke rozpustíme maslo, prisypeme cukor a necháme karamelizovať. Pridáme olúpané a na plátky nakrájané jablko a necháme spoločne karamelizovať 5 minút. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
 
Maslo s cukrom dáme do misy a šľaháme až je zmes krémovitá. Potom pridávame postupne vajcia. Následne pridáme preosiatu hladkú múku, prášok do pečiva a spoločne premiešame. Nakoniec prilejeme mlieko a zmes kladieme do plechov na muffiny vyloženej papierovými košíčkami.
 
Hore poukladáme skaramelizované jablká a pečieme v predhriatej rúre 15-20 minút na 160°C. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.

Zdobíme krémom z vyšľahaného masla s práškovým cukrom a štipkou mletej škorice
- Muffiny kladieme ešte do papierových košíčkov preto, aby išli lepšie vybrať z formy.
- Jablko je najlepšie použiť odrodu Granny Smith

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >