RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Jahodové tiramisuZobraziť galériu

Jahodové tiramisu

Tiramisu s čerstvými jahodami

Obtiažnosť: nízká | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Jahody  300 g
Pomarančový likér 3 lyžice
Vajcia 4 ks
Mascarpone 500 g
Cukrárske piškóty 25-30 ks
Pomaranč 1 ks
Cukor 100 g
Vanilkový cukor 1 ks / 20 g


Čerstvé jahody nakrájajte na plátky, pridajte cukor a vanilkový cukor a zľahka premiešajte. Nechajte 20 minút odležať a šťavu z jahôd sceďte.
 
Jahodovú šťavu premiešajte zo šťavou z jedného pomaranča a likérom.
 
Žĺtky oddelíme od bielkov, z ktorých vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, premiešame s mascarpone a pridáme trochu nastrúhanej pomarančovej kôry. Potom opatrne vmiešame sneh z bielkov.
 
Cukrárske piškóty máčame v ochutenej pomarančovej šťave a striedavo vrstvíme do misy s ochutenými jahodami a krémom mascarpone.
 
Poslednú hornú vrstvu nazdobíme čerstvými, na plátky nakrájanými jahodami.

Zdobíme čerstvou mätou a múčkovým cukrom

- Tiramisu je dobré nechať v chladničke cca 1 hodinu vychladiť.
- Pomaranč pred strúhaním dôkladne umyjeme vo vode kefkou

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >