RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Jahodový Novoročný hamburgerZobraziť galériu

Jahodový Novoročný hamburger

Jahodový Novoročný hamburger

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 45 minút


hladká múka 500 g
vanilkový lusk 1 kus
múčkový cukor 80 g
kypriaci prášok do pečiva 5 lžiček
soľ 1 lžička
Crème fraîche 100 g
studené maslo 180 g
smetana na šľahanie 250 ml
vychladené rozpustené máslo na potiernie  
250 g čerstvých jahôd 250 g
zakysaná smotana (na servírovanie)  

 

Do veľkej misy preosejeme múku, cukor, kypriaci prášok a soľ. Vanilkový struk rozpolíme a vyškriabeme dreň. Prstami rozdrobíme do zmesi maslo a spolu s dreňou, a všetko spracujeme, až vznikne drobenka. Následne pridáme smotanu a vidličkou prepracovávame tak dlho, až sa zmes začne spájať do mäkkého cesta. Je nutné pracovať rýchlo, len tak cesto bude skutočne krehké.
 
Hladkú hmotu vyklopíme na múku poprášenú pracovnú plochu. Vytvoríme vyššiu placku asi 1–1,5 cm vysokú a vykrojíme 4 až 6 koliesok s priemerom cca 7 cm, ktoré položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Zvyšné cesto znova rýchlo prepracujeme a opäť vykrojíme 4–6, tentoraz menších koliesok. Všetky potom potrieme maslom. Zapneme rúru a predhrejeme ju na 220 °C. Kým sa ohreje, plech s pripravenými sušienkami dáme schladiť do chladničky.
 
Až bude rúra zahriata, vložíme do nej pripravený plech a pečieme asi 15 minút, kým sušienky nevybehnú, nespevnia a krásne nezozlátnu.
 
Po upečení na sušienky nanesieme Crème fraîche a doplníme nakrájanými jahodami a kyslou smotanou.
 
 ----------

Sladké burgre podávame čo najrýchlejšie. Po upečení ich môžeme doplniť čerstvým ovocím, prípadne čokoládou a kyslou smotanou. Zvyšný vanilkový struk použijeme na ozdobu. Na Silvestra môžeme ozdobiť aj prskavkou.

Cesto je nutné rýchlo spracovat a piecť len tak krátko, aby sušienky boly krehko drobivé.


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

COPPER LT3096 COPPER
LT3096
DINE LT9014 DINE
LT9014

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >