Do veľkej misy preosejeme múku, cukor, kypriaci prášok a soľ. Vanilkový struk rozpolíme a vyškriabeme dreň. Prstami rozdrobíme do zmesi maslo a spolu s dreňou, a všetko spracujeme, až vznikne drobenka. Následne pridáme smotanu a vidličkou prepracovávame tak dlho, až sa zmes začne spájať do mäkkého cesta. Je nutné pracovať rýchlo, len tak cesto bude skutočne krehké.
Hladkú hmotu vyklopíme na múku poprášenú pracovnú plochu. Vytvoríme vyššiu placku asi 1–1,5 cm vysokú a vykrojíme 4 až 6 koliesok s priemerom cca 7 cm, ktoré položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Zvyšné cesto znova rýchlo prepracujeme a opäť vykrojíme 4–6, tentoraz menších koliesok. Všetky potom potrieme maslom. Zapneme rúru a predhrejeme ju na 220 °C. Kým sa ohreje, plech s pripravenými sušienkami dáme schladiť do chladničky.
Až bude rúra zahriata, vložíme do nej pripravený plech a pečieme asi 15 minút, kým sušienky nevybehnú, nespevnia a krásne nezozlátnu.
Po upečení na sušienky nanesieme Crème fraîche a doplníme nakrájanými jahodami a kyslou smotanou.
----------
Sladké burgre podávame čo najrýchlejšie. Po upečení ich môžeme doplniť čerstvým ovocím, prípadne čokoládou a kyslou smotanou. Zvyšný vanilkový struk použijeme na ozdobu. Na Silvestra môžeme ozdobiť aj prskavkou.