RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Roláda z jahňacieho plecaZobraziť galériu

Roláda z jahňacieho pleca

Roláda z jahňacieho pleca plnená listovým špenátom

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 120 minút


Jahňacie plece 800 g
Anglická slanina 100 g
Cibuľa veľká 2 ks
Cesnak 3 strúčiky
Listový špenát 200 g
Tymián 2 snietky
Olej 100 ml
Hladká múka 100 g
Vývar 1 l
Slanina 80 g
Soľ, korenie podľa chuti


Jahňacie pliecko rozložíme, očistíme od prebytočných blán a tuku a rozkrojíme ho tak aby sa z neho dala zrolovať roláda. Rozložené mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, a posypeme natrhaným tymianom. Na tenké plátky nakrájanú anglickú slaninu poukladáme na roládu a na slaninu rozložíme orestovaný listový špenát, do ktorého pri restovaní pridáme cesnak, a osolíme ho. Roládu zabalíme a zamotáme povrázkom.
 
Cibuľu nakrájame na plátky, vložíme do pekáča a na cibuľu položíme zabalenú roládu. Pridáme na kocky nakrájanú slaninu, podlejeme vývarom a pečieme prikryté pokrievkou alebo alobalom na 160°C cca 1 hodinu. Pred koncom pečenia roládu odklopíme a dopečieme na farbu.
 
Roládu vyberieme, cibuľu orestujeme do hneda, zaprášime múkou, zarestujeme a zalejeme vývarom. Necháme prevariť, dochutíme soľou, korením a môžeme aj štipkou cukru. Precedíme cez sitko, zjemníme lyžicou masla, a môžeme podávať.
Podávame na peknom, predhriatom tanieri. Servírujeme s klasickou prílohou.
- Na roládu môžeme použiť aj mäso z krku. Je viac prerastené a voňavejšie.
- Špenát môžeme použiť čerstvý alebo mrazený. Ak máme čerstvý špenát, dôkladne ho prepláchnite vodou, je v ňom veľa piesku. Z mrazeného špenátu zase vymačkajte všetku vodu.
- Spolu s tymiánom môžete pridať aj rozmarín, mäso je potom voňavejšie.
- Do hotovej šťavy môžeme primiešať na kocky nakrájanú a orestovanú slaninu

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >