RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Južanské karfiolové guličkyZobraziť galériu

Južanské karfiolové guličky

Južanské karfiolové guličky

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 8 | Čas: 45min


veľký karfiol 1 ks
tvrdý syr 250–300 g
chlebová strúhanka 1,5 šálky
vajcia 3 ks
bylinková soľ  
štipka kmínu  
olej  
listky bazalky  
plechovka paradajkového pretlaku 1 plechovka (300–350 g)
biele víno ½ šálky
cesnak 1 strúčik
chilli ½ lyžičky
kmín štipka
údená paprika (nemusí byť) štipka

 

Syr nakrájame na približne 1cm kocky. Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky, zblanžírujeme a scedíme. Po vychladnutí rozdrobíme karfiol pulzom v mixéri a následne dôkladne zmiešame s 1 vajcom a ½ šálkou strúhanky.

Zo zmesi vytvarujeme guličky veľkosti vlašského orecha a do každej vtlačíme kocku syru, opäť dôkladne spojíme a obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Na rozpálenom oleji osmažíme do zlata.

Omáčku pripravíme tak, že očistíme cesnak a nadrobno nasekáme alebo prelisujeme. Všetky prísady na omáčku vložíme do kastróla a všetko dusíme asi 10 minút. Keď máme hotovo, guličky omáčkou buď prelejeme alebo ich do nej ponoríme.
 

 ---------- 

Karfiolové guličky podávame samotné, k rezancom alebo so zeleninovým šalátom.
 

 ---------- 

Ku karfiolovej zmesi môžeme pridať nastrúhaný syr namiesto vkladania syrových kociek dovnútra.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >