RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Karibské kurča s ananásom Zobraziť galériu

Karibské kurča s ananásom

Karibské kurča s ananásom

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 50 minút


Ananasový džús 50 ml
Sójová omáčka 50 ml
Trstinový cukor 20 g
Paradajkový pretlak 20 g
Šalotka 1 ks
Cesnak 2 strúčiky
Čerstvý zázvor 1 cm
Soľ  
Čerstvo zomleté čierne korenie  
Kuracie prsné rezne 500 g
Ryža basmati 200 g
Kokosové mlieko 400 ml
Ananás 300 g
Nakladané papričky jalapeňo 1 lyžica
Limetka 1 ks
Čerstvý timián 1 hrsť
Avokádo 0,5
Sézamový olej 200 ml
Čerstvý koriander 1 hrsť

 

V mise zmiešame 50 ml ananásového džúsu, 50 ml sójovej omáčky, 20 g trstinového cukru, 20 g paradajkového pretlaku, ½ ošúpanej a nasekanej šalotky, 2 strúčiky ošúpaného a prelisovaného cesnaku, očistený a nastrúhaný 1 cm zázvoru, lyžičku soli a ¼ lyžičky korenia. Očistené kuracie prsia nakrájame na kocky a prelejeme pripravenou marinádou. Necháme cez noc marinovať v chladničke.
Pripravíme kokosovú ryžu - do hrnca vlejeme 400 ml kokosového mlieka, pridáme 100 ml vody a privedieme do varu. Vsypeme ryžu basmati a osolíme. Ryžu priklopíme pokrievkou a necháme 10 minút variť na najnižšom stupni. Potom zakrytý hrniec dáme bokom a necháme ryžu ešte 20 minút dôjsť.
Z ananásu odstránime šupku a nakrájame ho na kocky. Polovicu šalotky nasekáme najemno a pridáme do misy k ananásu. Papričky jalapeňo scedíme, nakrájame na malé kúsky a pridáme k salse. Všetko pokvapkáme šťavou z 1 limetky. Pridáme lístky tymianu a nakrájané kocky z avokáda. Všetko premiešame a dáme chladiť do chladničky. Na panvici rozpálime 20 ml sezamového oleja. Kuracie kúsky opekáme až budú pekne zlaté. Potom stiahneme plameň a vlejeme zvyšok marinády. Povaríme ďalších 5 minút, až omáčka zhustne. Na taniere servírujeme ryžu, kúsky kuraťa s omáčkou, posypeme salsou a čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

 ---------- 

Na taniere servírujeme ryžu, kúsky kurčaťa s omáčkou, posypeme salsou a čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

 ---------- 

Do mäsa v priebehu vyprážania príliš nepichajte ani nerežte. Stratilo by svoju šťavnatosť. Až bude mäso podľa vašich predstáv, nechajte ho ešte 3 minútky odpočinúť. Bude krehké a šťavnaté.
 


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >