RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Koláč z červenej repyZobraziť galériu

Koláč z červenej repy

Koláč z červenej repy s čokoládovou polevou

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 120 minút


Červená repa 300 g
Múka polohrubá  200 g
Maslo    150 g
Vajcia   2 ks
Cukor kryštálový 130 g
Soľ  10 g
Vlašské orechy   60 g
Hrozienka   50 g
Prášok do pečiva  12 g
Smotana   450 ml
Tmavá čokoláda  250 g


Červenú repu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
 
V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, až vznikne belavá zmes a postupne pridávame rozpustené maslo, múku až sa všetko spojí. Potom do zmesi pridáme nastrúhanú repu, nasekané orechy, hrozienka, prášok do pečiva a dôkladne všetko premiešame. Nalejeme do maslom vymastenej formy a dáme piecť.
 
Pečieme v rozohriatej rúre na 160 °C asi hodinu do zlatista.
 
Upečený koláč po vybratí z rúry necháme vychladnúť a pocukrujeme.
 
Smotanu privedieme k varu a stiahneme zo sporáka, pridáme nastrúhanú čokoládu s vyšším obsahom kakaa, prekryjeme pokrievkou a necháme rozpustiť. Potom rozmiešame na krém a necháme vychladnúť do izbovej teploty. Čokoládovou polevou pokryjeme upečený, vychladnutý koláč a po cca 10 minútach môžeme podávať.

Koláč môžeme podávať samotný aj bez čokoládovej polevy.

- Červená repa má vysoký obsah cukru preto je vhodná aj na sladké pokrmy

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >