RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Konfitované husacie stehno s cibuľovou marmeládouZobraziť galériu

Konfitované husacie stehno s cibuľovou marmeládou

Husacie stehná trochu inak

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 300 minút


Husacie stehná 1600 g (jedno husacie stehno má cca 400g)
Sádlo cca 1L (stehná musia byť potopené)
Bobkový list 4 ks
Hrubá morská soľ podľa chuti
Kmín štipka
Tymián 2 snietky
   
Cibuľová marmeláda:  
Červená cibuľa 500 g
Cukor 2 polievkové lyžice
Sádlo 100 g
Červené víno 1dc
Ocot Balzamico tmavý 0,5dc
Zázvor 30 g
Brusinky kompot 100 g
Sůl, pepř dle chuti


Očistené husacie stehná osolíme a zľahka okoreníme. Na časť stehna kde bolo oddelené od trupu položíme dva lístky bobkového listu a vetvičku tymianu a pritlačíme vždy dve stehná k sebe. Zabalíme do fólie a necháme 24 hod. v chlade marinovať a preležať.

Stehná vybalíme z fólie, očistíme od byliniek, naukladáme do kastróla alebo pekáča, a zalejeme rozpustenou masťou. Priklopíme dobre tesniacou pokrievkou, vložíme do mierne vyhriatej rúry a pri 80-100°C konfitujeme aspoň 4 - 5 hodín až nám ide mäso krásne od kosti. Potom zlejeme väčšinu masti, stehná ľahko posypeme rascou a pri 180°C necháme porcie hydiny sfarbiť do zlatista.

Na cibuľovú marmeládu si nakrájame na plátky červenú cibuľu. Na masti necháme skaramelizovať cukor do hneda, pridáme cibuľu, na ktorú sa karamel okamžite nabalí, a miešame, kým nám cibuľa nepustí vodu, v ktorej sa karamel po chvíli rozpustí. Potom zalejeme vínom a balzamicovým octom, pridáme nastrúhaný alebo na malé kocky nakrájaný zázvor. Osolíme, ľahko okoreníme a za občasného miešania zvaríme tekutinu na minimum. Potom pridáme brusnicový kompót a spoločne ešte chvíľu povaríme.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.


- Takto připravovat můžeme i stehna kachní.
- Na maso je vhodné používat pepř z mlýnku, je daleko aromatičtější.
- Stehna musejí být při konfitování  potopená v sádle celá.
- Sádlo můžeme použít husí, kachní ale i vepřové.
- Cibulová marmeláda je vhodný doplněk i k vepřovému masu nebo zvěřině.
- Při podávání stehen můžeme doplnit cibulovou marmeládu ještě dušeným bílým zelím.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

CARMEN LT5006 CARMEN
LT5006

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >