RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Králičia paštétaZobraziť galériu

Králičia paštéta

Králičia paštéta s mandlami

Obtiažnosť: obtiažna | Porcie: 4 | Čas: 90 minút


Králík (chrbát alebo stehná) 500 g
Pečienky (králičie alebo hydinové) 100 g
Anglická slanina 200 g
Smotana 1 dcl
Soľ, korenie podľa chuti
Maslo 120 g
Zázvor mletý 1/2 kávovej lyžičky
Biele víno 100 ml
Mandle 20 g


Králičie mäso rozdelíme na kusy, osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča. Pridáme na kocky nakrájanú anglickú slaninu, polku masla a podlejeme trochou vývaru. Všetko dáme do rúry a pečieme pod pokrievkou alebo prikryté alobalom do mäkka. Ku koncu pečenia pridáme biele víno a necháme dôjsť.
 
Mäkké mäso vyberieme, oberieme od kostí a necháme vychladiť. Všetko mäso vrátane výpeku, angl. slaniny a pečienky pomelieme na jemno. K zomletému mäsu pridáme zvyšné zmäknuté maslo, smotanu a zázvor. Podľa chuti osolíme, okoreníme a zľahka vmiešame plátkami mandlí.
 
Hotovou zmesou naplníme pripravenú formu vyloženú potravinárskou fóliou. Potom formu ešte prikryjeme alobalom. Formu vložíme do nádoby s vodou a pečieme v predhriatej rúre na 150°C tak 30 minút. Potom teplotu znížime na 90°C a varíme ďalších 30 minút.
 
Hotovú paštétu vyberieme z rúry a vychladíme. Najlepšie cez noc a môžeme podávať.

Ozdobíme čerstvou mätou.


- Formu je dobré navlhčiť a až potom vložiť potravinársku fóliu, lepšie sa s produktom manipuluje.
- Ak máme celého králika a k dispozícii ďalšie vnútornosti (ľadvinky, srdiečko atď.) Pokojne ich upečte spolu s mäsom, paštéta bude lepšie.
- Pre aromatickejšiu chuť môžeme pridať malého "panáka" kvalitného koňaku.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

TUBE LT7013 TUBE
LT7013

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >