RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Kuracie CacciatoreZobraziť galériu

Kuracie Cacciatore

Kuracie Cacciatore

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 8 | Čas: 45min


vykostené kuracie prsíčka 3 celé porcie
múka 1 šálka
citrón 1 ks
olivový olej ¼ šálky
šampiňóny 250 g
cibuľa 1 ks
cesnak 2 strúčiky
zelená a červená paprika 1 + 1 ks
biele víno 1 šálka
plechovka paradajkového pretlaku 1 plechovka (400 g)
hladkolistý petržlen 1 sväzok
bylinková soľ  
čierne korenie  
sušená bazalka ½ čajovej lyžičky
sušené oregano ½ čajovej lyžičky
lístky bazalky na ozdobu  
varená ryža 3 šálky

 

Mäso nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónom a obalíme v múke. Na panvici rozpálime olej a pripravené kura dozlatista opražíme a po vybratí odložíme nabok.
 
Šampiňóny a papriky očistíme a nakrájame na plátky a cibuľu s cesnakom pokrájame nadrobno. Na rovnakej panvici, ako sme pripravovali kura, opražíme cibuľu, pridáme plátky šampiňónov a smažíme asi 10 minút, potom pridáme papriku a nakoniec cesnak. Potom vložíme osmažené kuracie mäso, soľ, korenie, bazalku, oregano, petržlen, paradajkový pretlak a víno, celú zmes prikryjeme pokrievkou a 20–30 minút dusíme.

 ---------- 

Podávame s hnedou ryžou alebo so zeleninovým rizotom.

 ---------- 

Namiesto kuracích pŕs môžeme použiť kuracie stehná. Doba dusenia potom bude asi o 10–15 minút dlhšia.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >