RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Kuracie stehná v celerových zemiakochZobraziť galériu

Kuracie stehná v celerových zemiakoch

Vykostené kuracie stehná zapečené v celerových zemiakoch

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 80 minút


Kuracie stehná 800 g
Zemiaky 600 g
Zeler   600 g
Smotana  300 ml
Olivový olej  50 ml
Maslo   50 g
Tymián   10 g
Niva   100 g
Soľ, korenie  
   

Vykostené kuracie stehná osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici z oboch strán.
 
Olúpané zemiaky a zeler nakrájame na tenké plátky a zmiešame dohromady. Pridáme nastrúhanú nivu, smotanu a nasekaný čerstvý tymián. Okoreníme, osolíme (nie moc, niva je dosť slaná) a spoločne premiešame. Polovicu takto pripravenej zmesi dáme na dno olejom vymasteného pekáča, na zmes poukladáme opečené stehná a prikryjeme druhou polovicou zemiakovo-zelerovej zmesi.
 
Pekáč prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 165° cca 40 minút. Potom odklopíte a dopečieme pri teplote 180° asi 20 minút aby bol povrch krásne zlatistý a chrumkavý.

Pri podávaní posypeme zemiaky s mäsom na jemno nasekanú jarnou cibuľkou

- Pre lepšiu chuť a vôňu môžeme pridať aj nasekanú bazalku.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >