RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Kurací špízZobraziť galériu

Kurací špíz

Kurací špíz na zelenej špargli

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 20 minút


Kuracie prsa 600 g
Olivový olej 50 ml
Anglická slanina 300 g
Cibuľa 300 g
Špargľa 600 g
Cuketa 200 g
Soľ, korenie podlľa chuti
Maslo 50 g


Kuracie prsia, papriku, anglickú slaninu, cuketu a cibuľu nakrájame na kúsky a striedavo napichujeme na špíz, až ho máme plný. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a opekáme na panvičke zo všetkých strán. Pred dopečením prihodíme ku špízu hrudku masla, necháme rozpustiť a špízy v masielku obalíme.
 
Servírujeme položené na opečenej špargle.
 
Zelenú špargľu olúpeme a obalíme anglickou slaninou nakrájanou na tenké plátky. Položíme na plech a pečieme v predhriatej rúre až je slanina na špargle chrumkavá.

Podávame na peknom, predhriatom taniery.

- Mladú zelenú špargľu nemusíme pred obalením slaninou ani lúpať, iba odlomíme drevnaté konce.
- Špíz môžeme pred pečením potrieť olivovým olejom, v ktorom rozmixujeme lístky čerstvej bazalky.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >