RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Kuskus s granátovým jablkomZobraziť galériu

Kuskus s granátovým jablkom

Kuskus s granátovým jablkom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 25 minút


Instantný kuskus 250 g
Červená cibuľa 1 ks
Granátové jablko  0,1 l
Piniové oriešky 50 g
Menšia šalátová uhorka 1 ks
Veľmi kvalitný olivový olej 4 lyžice
Med 1 lyžička
Biely balzamikový ocot alebo citrónová šťava 2-3 lyžice
Čerstvá mäta 2 väčšie vetvičky
Čerstvé mleté korenie
štipka mletej škorice
soľ  


Kuskus zalejeme 300 ml horúcej osolenej vody a necháme odstáť 5 minút

Medzitým olúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu, z polovice granátového jablka vyberieme semená, ohurku olúpeme a nakrájame na kocky. Piniové oriešky nasucho opražíme.

Na dvochy lyžičkách rozpáleného oleja opražíme cibuľu, primiešame med a ocot, panvicu odstavíme z platne a necháme trochu vychladnúť. Do kuskusu (pozor, všetka voda se musí vstrebať) vmiešame 2 lyžice oleja. Kuskus sa nesmie lepiť a má mať "vzdušnú" štruktúru. Potom primiešame zvyšné ingredience - skaramelizovanú cibuľu, nadrobno nasekannú mätu, opražené piniové oriešky, uhorku a granátové jablko. Kuskus osolíme, okoreníme a dochutíme štipkou škorice. 
Pred podávaním dozdobíme podľa libosti.

- Druhú polovicu granátového jablka, ktoré vraj udržuje mladosť, si môžeme neskôr zjesť "jen tak" alebo pridať do müsli či šampanského.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

BAMBOO LT2059 BAMBOO
LT2059
SANDGLASS LT7045 SANDGLASS
LT7045
DINE LT9002 DINE
LT9002

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >