RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Mangový sorbetZobraziť galériu

Mangový sorbet

Mangový sorbet s kokosom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 20 minut


Cukor 80 g
Biolimetka 2 ks
Veľké zrelé mango (alebo 250g nesladenej mangovej drene; konzerva) 1 ks alebo 250 g z konzervy
Kokosové mlieko 200 ml
Jemne mleté zelené korenie 1/4-1/2 lžičky
Dreň z vanilkového lusku 1 ks


Do hrnce dáme 120ml vody a cukor, zahrievame a miešame, pokiaľ sa cokor úplne rozpustí. Stiahneme z platne a necháme vychladnúť. 

Biolimetku umyjeme v horúcej vode a osušíme, na jemnom strúhadle nastruháme kôru. Z oboch limetek vytlačíme šťavu.

Mango olúpeme, odstraníme kôstku a dužninu rozmixujeme v mixéri. Odvážíme 250g mangového pyré. Zmiešame mangové pyré, kokosové mlieko a roztopený cukor.

Pridáme toľko limetkovej šťavy, aby zmes mala vyváženú sladkokyslú chut'. Primiešame ešte limetkovú kôru, vanilku a korenie. Naplníme kovovú misku, zakryjeme potravinovou fóliou a postavíme do mrazničky. Približne po 2 hodinách hmotu premiešame od okrajov k stredu. Opakujeme každých 30 minút, dokým sa nevytvorí sorbet s jemnými kryštálmi. Môže to trvať 3-5 hodin.

Hotový sorbet plníme do vychladených pohárov alebo sklenených misiek.

- Všeobecne možno povedať, že lepší výsledok s ručne pripraveným sorbetom dosiahnete pri použití ovocného pyré ako šťavy. Je to preto, že vysoký obsah vody ve šťave vytvára viac ľadových kryštálov ako pyré.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >