RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Marinované kuracie prsiaZobraziť galériu

Marinované kuracie prsia

Marinované kuracie prsia mojito s chrumkavými zemiakmi

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 60


kuracie prsia Supreme 4 ks
veľké zemiaky (typ B) 4 ks
polenta 2–3 lyžice
olivový olej extra virgin 2–3 lyžice
rozmarín 4 vetvičky
soľ  
   
Marináda  
limetka 3 ks
mäta hrsť
koriander hrsť
cesnak 3 strúčiky
soľ 1 lyžička
trstinový cukor 2–3 lyžičky
olivový olej 5 lyžíc

 

Pripravíme si marinádu – do misky nastrúhame kôru z limetiek a potom k nej vytlačíme šťavu. Pridáme nasekanú mätu, koriander, soľ, cukor, päť lyžíc olivového oleja, prelisovaný cesnak a všetko premiešame. Mäso vložíme do marinády a necháme aspoň tri hodiny marinovať.

Medzitým pripravíme zemiaky. Olúpané, na štvrtiny nakrájané zalejeme vodou, privedieme do varu a 5 minút povaríme. Následne ich scedíme, pridáme 2 vrchovaté lyžice polenty, priklopíme pokrievkou a pretrepeme. Potom ich posypeme nasekaným rozmarínom alebo rascou, osolíme a vysypeme na pekáč vyložený papierom na pečenie potretým olivovým olejom. Pečieme na 170 °C asi 45 minút do zlatista.

V priebehu pečenia zemiaky občas premiešame. Kuracie prsia vyberieme z marinády, potrieme ich olejom, vložíme do pekáča vyloženého papierom na pečenie, vložíme do rúry a pečieme asi 30 minút pri teplote 190 °C. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Prsia môžeme v rúre piecť na záver súbežne so zemiakmi.

 ---------- 

Prsia podávame spolu s hotovými zemiakmi ešte teplé, prípadne s pripravenou omáčkou z marinády.

 ---------- 

Marinádu, v ktorej boli kuracie prsia, nevyhadzujeme. Privedieme ju do varu a hneď odstavíme z ohňa. Hotovú ju používame ako omáčku k pripravenému pokrmu.
 


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >