RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Orechová tortaZobraziť galériu

Orechová torta

Orechová torta s mascarpone a moca polevou

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 6 | Čas: 50 minút


Cesto:  
Hladká múka   300 g
Maslo    250 g
Vajcia     4 ks
Cukor    250 g
Instantná káva   200 ml
Orechy    50 g
   
Krém:  
Mascarpone   500 g
Cukor    60 g
Kakao  na poprášenie
   

V mixéri ušľaháme maslo s cukrom. Keď nám vznikne nadýchaná napenená hmota, pridáme celé vajcia vždy jedno po druhom, až keď je to predošlé riadne premiešané. Potom pridáme polovicu kávy, preosiatu hladkú múku a nadrtené orechy.
 
Takto pripravenú zmes vlejeme do dvoch okrúhlych tortových foriem s priemerom 20 cm, ktoré sme si vopred vymazali maslom a vyložili papierom na pečenie.
 
Pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 20-25 minút. Po upečení vyberieme korpusy z formy a necháme vychladnúť.
 
Počas pečenia zmiešame mascarpone s cukrom a zvyškom instantnej kávy, aby nám vznikol hladký krém.
 
Vychladnuté korpusy spojíme polovicou zmesi a zvyšnú rozotrieme na tortu pomocou plochého noža alebo špachtle. Necháme asi pol hodiny vychladiť a môžeme podávať.
Připravenú tortu poprášime trochou kakaa.

- Ak nemáme dve tortové formy, upečieme cesto v jednej forme a po vychladnutí musíme korpus prekrojit rovnako ako napríklad žemľu na hamburger. Cesto sa samozrejme pečie o niečo dlhšie.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >