RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pappardelle s pečeným trhaným kačacím mäsom, hríbikmi a syrom pecorinoZobraziť galériu

Pappardelle s pečeným trhaným kačacím mäsom, hríbikmi a syrom pecorino

Chutné talianské pappardelle

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 80 minút


Pappardelle 680 g
Kačacie stehno 2 ks (500 g)
Červená cibuľa 1 ks
Huby, hríbiky 200 g
Olivový olej 1 dcl
Cherry paradajky 150 g
Pecorino 4 polievkové lyžice
Veľkolistý petržlen snietka
Soľ, korenie podĺa chuti


Kačacie stehná očistíme, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C, 50 minút. Dĺžka pečenia závisí na výkone vašej rúry.
Po upečení a vychladnutí stehien mäso oberieme od kosti a natrháme na čo najdlhšie kusy - vlákna.

Červenú cibuľu a paradajky očistíme, umyjeme. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, paradajky podľa veľkosti na polovice alebo štvrtiny.
Čerstvé huby nakrájame na väčšie kocky 2 x 2 centimetre.

Kačací výpek nalejeme do panvice a rozpálime. Postupne orestujeme huby, potom cibuľu a na záver paradajky.
Všetko by malo zostať na skus. Po orestovaní osolíme a okoreníme, podľa vašej chuti.

Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju ako je slaná morská voda. Privedieme k varu a pappardelle v nej uvaríme na skus. Po uvarení scedíme a len teraz pokvapkáme olivovým olejom.

Pappardelle vysypeme do panvice s orestovanou zeleninou, pridáme natrhané kačacie mäso, syr a zľahka premiešame. Na záver pridáme nahrubo nasekaný petržlen.


Podávame v hlbokom tanieri alebo miske.


- Miesto širokých rezancov môžete použiť tagliatelle alebo penne.
- Pecorino môžete nahradiť parmezánom.
- Olivový olej nedávajte do vody pri varení cestovín, nemá to žiadny význam. Po uvarení ho vylejete.
- Nebojte sa vodu na varenie rezancov mierne presoliť.
- Rezance po celu dobu varíme prudkým varom, neprelachujeme.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >