RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Paradajky plnené karibskou avokádovou salsou so zázvoromZobraziť galériu

Paradajky plnené karibskou avokádovou salsou so zázvorom

Paradajky plnené karibskou avokádovou salsou so zázvorom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 35 minút


Veľké mäsité paradajky 4 ks
Ananásová dužina 180 g
Žltá paprika 2 ks
Červené chilli papričky 1 až 2 ks
Čerstvo pomleté zelené korenie  
Citronová šťava 2 až 3 lyžičky
Olej z makadamových orieškov 3 lyžice
Zväzok čerstvej bazalky 1 ks
Zrelé avokádo 2 ks
Soľ  
Hotový bulgur ako príloha  

 

Ananás ošúpeme, vykrojíme tuhý stred a "očká". Dužinu nakrájame na malé kocky. Papriky ošúpeme špeciálnou škrabkou, rozpolíme a odstránime stopku i semenník, vrátane bielych rebier a nakrájame najskôr na tenké prúžky, potom na drobné kocky. Chilli papričky rozpolíme, vykrojíme semenník, opláchneme a tiež nakrájame na malé kocky. Avokádo ošúpeme a odstránime kôstku. Potom ho nakrájame na menšie kocky. Všetky prísady zmiešame a ochutíme soľou a korením. Nakoniec vmiešame olej a citrónovú šťavu. Salsu dáme do chladničky a necháme aspoň 2 hodiny odležať. Medzitým pripravíme paradajky, umyjeme ich, odkrojíme hornú časť ako veko a lyžicou vydlabeme vnútro. Vydlabané paradajky necháme obrátené hore dnom na papierovej utierke. Vydlabanú dužinu nakrájame nadrobno, odstránime pritom tuhé biele časti a semienka a tekutinu zachytíme. Hotovou salsou naplníme paradajky a utlačíme lyžicou. Bazalkové lístky umyjeme a ozdobíme naplnené paradajky. Nasadíme "veká" a môžeme podávať ako samostatný pokrm alebo s uvareným bulgurom zmiešaným s nasekanou paradajkovou dužinou, zachytenou paradajkovou šťavou a nadrobno nasekanou bazalkou.

 ---------- 

Namiesto paradajok môžeme použiť avokádo, v tomto prípade ho vynecháme zo salsy, očistíme, vykôstkujeme a naplníme hotovou salsou. Tento variant sa lepšie hodí s nasekaným čerstvým koriandrom.
 


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

PEEL LT2097 PEEL
LT2097
AIR LT6011 AIR
LT6011

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >