RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pastasotto s hríbmiZobraziť galériu

Pastasotto s hríbmi

Pastasotto s bríbmi a bílým vínem

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Hríby 400 g 
Cibuľa 1 malá
Zeleninový vývar 800 ml 
Olivový olej 6 lyžíc
Risoni ( cestoviny v tvare ryže ) 200 g
Sladšie biele víno ( muškát ) 100 ml 
Soľ a korenie  
Tymián 4 stonky
Maslo 40 g
Syr comté 45 g


Polovicu očistených väčších húb nakrájame na plátky. Menšie hříby rozkrojíme na polovicu. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Vývar ohrejeme. 

Štyri lyžice oleja zohrejeme vo väčšej panvici. Pridáme cibuľu, cesnak, plátky húb a restujeme, kým sa tekutina z húb vydusí. Potom zalejeme vínom a necháme ho odpariť.

Dodáme cestoviny, zalejeme horúcim vývarom a varíme cca 10 -15 minút. V inej panvici rozohrejeme zvyšný olej a orestujeme na ňom rozpolené hríby. Posypeme lístkami tymiánu, osolíme a okoreníme. Panvicu zložíme z ohňa a primiešame maslo.

Cestovinovú zmes zmiešame s orestovanými hríbmi a ihneď podávame.

Hotové pastasotto podávame ihneď po uvarení posypané strúhaným syrom comté.

- Pre varení cestovín al dente uberte jednu až dve minúty a pri vyskúšaní alebo prekrojení vidličkou by ste mali cítiť ľahký odpor.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

BAMBOO LT2059 BAMBOO
LT2059
WOOD LT2080 WOOD
LT2080
DINE LT9001 DINE
LT9001

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >