RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pečená kačacia roláda plnená mäsovou plnkou a jablkamiZobraziť galériu

Pečená kačacia roláda plnená mäsovou plnkou a jablkami

Plnená kačacia roláda, dlhší, ale delikátny recept

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 160 minút


Kačica cca 2 kg
Bravcové mleté plece 500 g
Jablká 2 ks
Brandy 1 dcl
Žĺtky 4 ks
Smotana 2 dcl
Anglická slanina 200 gr
Tymián čerstvý vetvička
Cibuľa veľká 1 ks
Voda 500 ml
Soľ, korenie podľa chuti

Náplň: Vychladené bravčové mäso dáme do misky, pridáme žĺtky, nahrubo nakrájané jablká (bez jadier, ale so šupkou), brandy, soľ, korenie, smotanu, na väčšie kocky nakrájanú anglickú slaninu a čerstvý tymián. Opatrne zamiešame. Plnku dáme vychladiť do chladničky.

Kačicu očistíme a zbavíme chĺpkov. Vykostenú kačicu položíme na kožu. Opatrne ju paličkou na mäso rozklepeme, hlavne prsia. Osolíme, okoreníme a naplníme vychladenou náplňou a zabalíme do tvaru rolády. Kuchárskym povrázkom ju zviažeme a utiahneme.

Kosti a skelet z vykostené kačice nahrubo presekneme a dáme do pekáča. Pridáme nahrubo nasekanú cibuľu a k nej kačaciu roládu. Prilejeme pol litra vody a pečieme domäkka vo vyhriatej rúre na 170 ° C približne 2 hodiny. Občas podlievame, neotáčame. Po upečení vyberieme, necháme chvíľu vychladnúť (10 minút) a zbavíme ju kuchárskeho povrázku. Nakrájame na 3 centimetrové plátky.


 
Pečenú kačaciu roládu podávame na peknom, predhriatom tanieri. Servírujeme s klasickou prílohou.

- Týmto spôsobom môžeme pripraviť kuraciu roládu, ale aj bravčovú.
- Slaninu a jablká do plnky krájajte na väčšie kúsky - 1 cm na 1 cm.
- Vykostené kačacie mäso môžete potrieť kvalitnou horčicou - dijonská alebo Pommery.
- Kačaciu roládu môžete podávať aj vychladenú.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >